maanantai 10. marraskuuta 2014

Everyday racism

Moikka vaan! =)
sovelluksen hahmot



Kuten jo viimeviikolla lupailinkin, niin tänään olisi vuorossa postaus kännykkäsovelluksesta Everyday racism.
Pelissä pystyi valitsemaan kolmen vähemmistökansaan kuuluvan väliltä. Vaihtoehtoina olivat muslimi, intialainen ja tummaihoinen. Minä valitsin hahmokseni muslimin. Pelissä jokaiselle hahmolle oli annettu oma tarina, jossa pystyi vähän samaistumaan hahmon elämään.
Minun hahmoni nimi oli Aisha Karim, joka oli 29 vuotias opettaja ja asuu Brisbanen lähiössä nimeltään Mount Gravatt. Aisha on naimisissa ja parilla on yksi poika, joka aloittaa koulun ensi vuonna. Aishan vanhemmat tulivat Australiaan Omanista vuonna 1982, muutama vuosi ennen kuin Aisha syntyi. Kuten suurinosa hänen perheestään, on myös Aisha muslimi.
Aisha kertoo, että rasismisuus (onko tämä sana edes??:D)ei näytä vaivaavan muita, mutta joutuu silti joka päivä rasismin uhriksi.
Loppua Aishan tarinaa en jaksa kertoa, sillä englannista suomentaminen ei ole ihan minun juttuni, mutta eipähän tarinassa muutenkaan ole kauheasti enää kertomista, kerroin jo lähes kaiken. Saat itse selvittää tarinasta loput! ;) HYvä syy koittaa sovellusta! :D
siinä on ihana Aisha hahmoni




Sovelluksessa seurattiin siis viikon(7päivää) verran hahmon elämää eri arkipäivän tilanteissa, kuten esimerkiksi kaupassa käynti, tai ihan muuten vain kävelyllä käynti.
En ollut uskonut maailman olevan vielä tänäpäivänä ihan noin rasisti, mutta yllätyin täysin, sillä maailmassa on vielä niitä ennakkoluuloisia erittäin paljon.
Sovelluksessa Aishalle huudeltiin kaupungilla kaikkea ilkeää, ja Aisha leimattiin heti pahaksi ihmiseksi. Ei uskonto katso sitä oletko hyvä vai paha.
Yhtenä päivänä Aisha meni kahvilaan tilaamaan kahvin, ja myyjä sai päivän vitsit, kun Aisha kertoi nimensä. Aishaa myös kiellettiin menemästä lähelle erään henkilön kotia, koska Aisha "näytti"siltä, että menisi ryöstämään sieltä jotain.



Peli kosketti minua oikeasti, sillä tajusin miten rasistisia ihmiset vielä oikeasti ovat. Minua suretti tämän mielikuvitushenkilö Aishan puolesta se kohtelu, mitä hän joutui kokemaan kaupungilla. Peli avasi minun näkemyksiäni, ihan oikeasti. Ja lupaan tässä koko blogiakansan kuullen, että jos olen joskus vähän sanonut jostain etnistaustaisesta jotain, EN SANO ENÄÄ KOSKAAN. KOSKA KENENKÄÄN EI PIDÄ SAADA SELLAISTA KOHTELUA KUIN AISHA SAI.!!!!



Ennakkoluulojen vuoksi ihmiset leimaavat toisia ihmisiä erittäin paljon ja ennakkoluuloiset elävät kuulopuheiden perusteella. Joo kyllä, onhan jotkut muslimiuskoiset paljastuneet terroristeisiksi, mutta ONHAN NIITÄ MUITAKIN USKONTOJOUKKOJA, JOTKA TERRORISTEJA VOIVAT OLLA. Ei se tarkoita, että olet muslimi ja siksi olet myös terroristi.



Ketään ei pidä syrjiä ihonvärin, uskonnon, koon tai minkään muun vuoksi. Olemme kaikki yhtä ihania ja rakastettavia. Rakastu luonteeseen, älä ulkonäköön.!! ;)



Oppisin pelistä, että rasismisuus(XD taas toi sana, joka tuskin on äidinkielellisesti oikein) voi saada aikaan monia terveyshaittoja, kuten masennusta, levottomuuksia, sydänsairauksia, ja ennenaikaisia synnytyksiä.



TARTU HAASTEESEEN JA LATAA ITSEKIN TÄMÄ SOVELLUS JA YRITÄ ELÄÄ VIIKKO MIELIKUVITUSHAHMON MUKANA JA YRITÄ SAMAISTUA HÄNEN ELÄMÄÄNSÄ. LUPAAN, ETTÄ VIIKON JÄLKEEN OLET PALJON SUVAITSEVAISEMPI!




 tässä linkki sovelluksen nettisivulle


PS. HURAHDIN TÄHÄN PELIIN NIIN, ETTÄ ALOITIN UUDEN VIIKON UUDELLA HENKILÖLLÄ! :D suosittelen siis muillekin!!
Tämä sovellus on oikeasti koukuttava, minun oli ainakin pakko jokapäivä käydä katsomassa mitä hahmolleni kuuluu..





SANO EI RASISMILLE!
rasismi on niin #OUT
rasismi on niin #SOLASTSEASON
tässä joku toinen rasismin ehkäisy sivu!

Kiitos!!!

olen puhunut! =)
Seuraavaksi vuorossa vähän mukavempia aiheita, ja nyt on nettihaasteet näiltä osin tehty! Katsotaan, jos keksisin vielä jonkun kivan nettihaasteen, mutta epäilen! =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti