perjantai 5. syyskuuta 2014

tunteet tunteet tunteet

Moikka  kaikki ja hyvää viikonlopun alkua, taas se viikko vierähti niin nopeasti ohi, ettei edes ehtinyt tajuamaan päivän kulkua. 
Viikot vierii ja ennenkuin huomaammekaan, on jo joulu, huhhuh meneepä aika nopeasti.

Nojoo jaarittelut sikseen, nyt tänään olisi vielä vähän tunteita kuten otsikkokin viittaaa, tämän postauksen jälkeen tulee vielä muutama tunne postaus, joten koittakaa kestää;) sen jälkeen siirrytään ihan uusiin asioihin :)

Tunteiden sosiaalinen merkitys
Tunteet  vaikuttavat monin tavoin ihmissuhteiden tulkintaan. Ilmeet ja eleet toimivat sosiaalisina signaaleina. ( esim. "varo minua nyt!", "en uhkaa sinua!")

Oletteko tienneet, että tunteet tarttuvat helposti?
Jos vastasitte kyllä niin hyvä, sillä vastaus oli oikein.
Tunteiden tarttuminen helposti johtuu siit, että aivojen peilineuronit tunnistavat toisen ihmisen toiminnan ja tunteen ja "syttyvät" toimimaan hetkeksi. 

tunneilmaisu

Perustunteet ja niiden ilmaisu on yleismaailmallista, mutta kulttuurien välillä on pieniä eroja tunteiden ilmaisussa(erityisesti kun ihmiset ovat ryhmässä) ja voimakkuudessa. 

Tästä minulla on pieni oma tarina kerrottavana. Pidettiin eräälle entiselle vaihto-oppilaalle yllätys- synttärit, johon kutsuttiin kaikki vaihtarit lähialueilta, jotka vain suinkin pääsivät paikalle tulemaan. 
Koska olin yksi järjestäjistä, minun piti ottaa vastaan vieraita. Täysin tuntemattomat erikulttuurin omaavat tulivat juhliin ja ensitapaamisella antoivat suuren halauksen, tai poskisuudelman. Minä suomalaisena järkytyin, että eihän näin toimita. Me kun täällä Suomessa tapaamme uuden tuttavuuden, juuri ja juuri voimme kätellä. Emme siis ole kauhean kivoja uusia tuttavuuksia muihin kulttuureihin verrattuna... :D 

Osa ihmisistä liioittelee tunnereaktioitaan, osa pyrkii taas peittelemään niitä. Ja osa ihmisistä tunnistaa herkästi teeskennellyt tunteet.
Mikroilmeet aiheuttavat tutkijoita erottamaan esim. valehtelun.

MITÄ KAIKKIA TUNTEIDEN TUTKIMUSMENETELMIÄ TIEDÄTTE??
Joo vastaus on luultavasti sama, kuin minullakin oli ekalla kerralla näitä kuullessani. Näitä on kuitenkin paljon ja ne tulevat tässä:

  • fysiologiset mittaukset
  • aivojen aktivaation mittaus
  • itsearvioinnit ja tunnepäiväkirjat
  • projektiiviset testit
  • kokeelliset asetelmat
  • terapiakokemukset
  • muut tapaustutkimukset( esim. neurologinen tila, jossa ihminen ei pelkää mitään...)

Palataan seuraavassa postauksessa taas, joka ilmestyy vielä tänään illlalla. Silloin käsitellään viimeiset tunneasiat =)

SEE U SOON FRIENDS <3




anteeksi taas kuvia ihan liikaa, nämä ovat vaan ihan parhaita ja jokainen jotenkin koskettaa!!
ihan mahtava biisi
I JUST WANNA FEEL REAL LOVE,FEEL THE HOME THAT I LIVE IN

PALAILLAAN ILLALLA =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti